Anasayfa | Fotograf Albümü |Forumumuz |Downloads | Hesabınız | Ziyaretçi Defteri|İletişim| Radyo

Oymalitepe.Net :: Başlığı Görüntüle - ...:: Beldemizde Sosyal Hareketlilik ::...
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   GirişGiriş 

...:: Beldemizde Sosyal Hareketlilik ::...

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Oymalitepe.Net Forum Ana Sayfası -> ..:: Beldemiz OYMALITEPE ::.. ..:: Beldemiz OYMALITEPE ::..
Önceki Başlık :: Sonraki Başlık  
Yazar Mesaj

kuzeyinoglu

Administrator
<b>Administrator</b>



Kayıt: Feb 14, 2008
Mesajlar: 716
Nereden: Trabzon



MesajTarih: 21 Şubat 2008, Perşembe 06:16:14    Mesaj Konusu: ...:: Beldemizde Sosyal Hareketlilik ::... Alıntıyla Cevap Ver

Sosyal Hareketlilik

Beldede sosyal hareketlilik her mevsim ayrı olmasına rağmen bu durum her yıl aynı devam eder. En hareketsiz dönem kış mevsimidir.

İlkbaharın başlamasıyla Belde de bir hareketlilik başlar. Tarlalar bellenip ekilmeye, fındık bahçeleri gübrelenip bakılması gibi yoğun bir dönem başlar. Mezra ve yaylalarda karlar eridikten sonra Aileler ineklerini koyunlarını önce mezralara çıkarırlar daha sonra yaylalara çıkarırlar. Mezralarda bahar ayında 15-20 gün kalan aileler yaylalarda 3-4 ay kalırlar. İlkbaharda yaylaya doğru başlayan göç Sonbaharda tersine doğru başlar. Mezralara inen aileler 1-1.5 ay buralarda kaldıktan sonra köye inerler. Yaylalara gidiş ve gelişler önceleri yaya ve toplu olarak yapılırken bugün bu gidiş ve gelişler arabalarla yapılmaktadır.

Yaylaya giden vatandaşlar kışlık ihtiyaçları olan peynir ve yağ yaparlar. Bazı aileler ihtiyaçları fazlası yaptıkları peynir ve yağlan satarlar.
Yaz aylarında köyde kalan halk bağ bahçe bakımı, ot biçimi gibi işlerle uğraşır. Halkımızın tek tatil yeri yaylalardır. İnsanlarımız yaylalara gittikleri zaman huzur bulurlar.

Beldemizin en yoğun çalışma dönemi sonbahardır. Halkımız kendi yakacağı için odun, hayvanlarının kışlık ihtiyaçlarını giderebilmek için ot ve yaprak ambarlamak zorundadır. Tarlasına ektiği mısırları biçip kurutup kaldırmak zorundadır. Fındıklarını toplayıp aile bütçesine katkıda bulunmak zorundadırlar.

Fındık mahallelerimizde sahil kesimlerinden 10-15 gün sonra toplanmaya başlar. Bu yüzden Ağustos ayında toplanması gereken fındıklar bazen de Eylül ayına sarkmaktadır.

İnsanlar, kar düşmeden yoğun bir çalışma temposu içersinde işlerini toparlamak ister.


_____________________________________________________________
Not: Bu Bilgilerin tüm hakları Araştırmacı Yazar Şevket ÇELİK’e aittir.
_____________________________________________________________

"Şiddete Meyyalim Vallahi Dertten"
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger

fashioncoin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye



Kayıt: Feb 06, 2022
Mesajlar: 308




MesajTarih: 14 Şubat 2022, Pazartesi 06:45:53    Mesaj Konusu: Re: ...:: Beldemizde Sosyal Hareketlilik ::... Alıntıyla Cevap Ver

Herve Leger Was The French Couturier Who Created The Herve Leger Red Carpet – Hailed As One Of The Iconic Dresses Of All Time, It Made Its Way From Catwalks To The High Street.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et

Tüm kadın aksesuar fırsatları için tıklayın !


Mesajları Göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Oymalitepe.Net Forum Ana Sayfası -> ..:: Beldemiz OYMALITEPE ::.. Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

We request you retain the full copyright notice below including the link to www.phpbb.com. This not only gives respect to the large amount of time given freely by the developers but also helps build interest, traffic and use of phpBB 2.0. If you cannot (for good reason) retain the full copyright we request you at least leave in place the Powered by phpBB line, with phpBB linked to www.phpbb.com. If you refuse to include even this then support on our forums may be affected. The phpBB Group : 2002 // --> Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Copyright © 2008 Oymalitepe.Net & Site Kurulumu-Düzenleme: L@ZKaN - kuzeyinoglu - ^^KaRaYeL^^