Anasayfa | Fotograf Albümü |Forumumuz |Downloads | Hesabınız | Ziyaretçi Defteri|İletişim| Radyo

Oymalitepe.Net :: Başlığı Görüntüle - BİRLİK BERABERLİK VE ÜLKEMİZİN BÜTÜNLÜGÜ
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   GirişGiriş 

BİRLİK BERABERLİK VE ÜLKEMİZİN BÜTÜNLÜGÜ

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Oymalitepe.Net Forum Ana Sayfası -> Oymalitepe.Net Muabbet Salonu - Çay Bahçesi Oymalitepe.Net Muabbet Salonu - Çay Bahçesi
Önceki Başlık :: Sonraki Başlık  
Yazar Mesaj

selamtugba0854

Bağımlı Üye
Bağımlı Üye



Kayıt: Jun 04, 2009
Mesajlar: 75
Nereden: istanbul artvinşavşat memleketim



MesajTarih: 08 Kasım 2009, Pazar 10:00:32    Mesaj Konusu: BİRLİK BERABERLİK VE ÜLKEMİZİN BÜTÜNLÜGÜ Alıntıyla Cevap Ver

ATATÜRKÜN MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK, ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜ İLKESİ


MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK, ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜ

Her Türk’ün büyük bir dikkat ve titizlikle koruması gerekli Millî Birlik ve Beraberlik ilkesi, Atatürk milliyetçiliğinin zorunlu bir sonucudur. Bu görüş ve anlayışa göre, millet ülkesiyle birlikte bölünmez bir bütündür. Herkesin bunu kabul etmesi ve aynı idealleri gerçekleştirmek için birlikte hareket etmesi gerekir.

Atatürk, Türk milleti bir bütün haline gelmeden Kurtuluş Savaşı’nı başlatmamıştı. Ancak bölücü, zedeleyici akımları ve ayaklanmaları bastırdıktan sonra başarı yolları kendisine açılmıştır. Atatürk konuşmalarında, sırası geldikçe, hem zaferin hem de inkılâpların milli birlikle gerçekleştiğini belirtmiştir. O, hiçbir zaman vatanı milletten ayrı düşünmemiştir.

Madem ki millet aynı ideale bağlı insanların oluşturduğu bir birliktir, o halde insanların üzerinde yaşadığı vatan parçası da bir bütündür, kutsaldır. Bölünemez, parçalanamaz. Bunun aksini düşünmek milliyetçiliği inkâr etmek olur. Milliyetçilik inkâr edilecek olursa Türk varlığı da sona ermiş olur.

Atatürk her bakımdan birleştirici bir insandı. Çeşitli görüşlere sahip insanları ortak bir amaç uğrunda birleştirdi. O’nun bu yeteneği Türk Milleti’nin birlik sevgisinden kaynaklanıyordu. Bu sevginin sürdürülmesi geleceğimizin en büyük güvencesidir.





Blog > Ansiklopedi > Yararlı Bilgiler > ATATÜRKÜN MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK, ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜ İLKESİ

Benzer Yazılar Bildiri Açıklama Anahtar Kelimeler ATATÜRKÜN MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK, ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜ İLKESİ ile Alakalı
ATATÜRKÜN MİLLİ EGEMENLİK İLKESİ
ATATÜRKÜN MİLLİ EGEMENLİK İLKESİ MİLLİ EGEMENLİK Egemenliğin, yani devleti kuran, yöneten en üstün gücün, kişilere veya belli..
Atatürk Milliyetçiliği
Atatürk Milliyetçiliği Atatürk Türk Milleti’ni, “Türkiye Cumhuriyetini kuran ..
ATATÜRK İLKELERİ’NİN AMACI
Sayfa İçeriği:ATATÜRK İLKELERİ’NİN AMACIATATÜRK İLKELERİ’NİN AMACI Millî Mücadele’miz başarıyla sonuçlanıp bağımsızlık kazanılmıştı. Fakat son yüzyıllarda milletimizin..
ATATÜRKÇÜLÜĞÜN NİTELİKLERİ
Sayfa İçeriği:ATATÜRKÇÜLÜĞÜN NİTELİKLERİATATÜRKÇÜLÜĞÜN NİTELİKLERİ Atatürkçülük, Türk milletinin ihtiyaçlarından doğan, toplum hayatına yön veren gerçekçi ve millî..
Atatürkün Halkçılık İlkesi
Atatürkün Halkçılık İlkesi Bir milleti oluşturan, çeşitli mesleklerin ve toplumsal grupların içinde bulunan insanlara halk denir...


ATATÜRKÜN MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK, ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜ İLKESİ sayfasında ve diğer sayfalarda gördüğünüz yorumların hepsi yorumları yazanların kendilerinin görüşleridir. Kullanıcı yorumlarından turkax.com veya bağlı bulunduğu şirket sorumlu tutulamaz.
Sitede bulunan herhangi birşey ile ilgili sorununuz var ise,bunların kaldırılmasını istiyorsanız veya ATATÜRKÜN MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK, ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜ İLKESİ ile ilgili başka bir sorununuz var ise lütfen bize iletişimsayfası aracılığı ile ulaşın.
10 eki 2009. Çağdaş bir toplum oluşturmak: atatürk ilke ve inkılaplarının asıl amacı,. atatürk'ün milli birlik ve beraberlik anlayışı, ülke bütünlüğünün. 10 eki 2009. atatÜrkÜn mİllİ bİrlİk ve beraberlİk, Ülke bÜtÜnlÜĞÜ İlkesİ; atatÜrkÜn mİllİ bİrlİk ve beraberlİk, Ülke bÜtÜnlÜĞÜ İlkesİ mİllİ bİrlİk ve. mİllİ bİrlİk ve beraberlİk, Ülke bÜtÜnlÜĞÜ. her türk'ün büyük bir dikkat ve titizlikle koruması gerekli millî birlik ve beraberlik ilkesi,. türklerde millî birlik ve bütünlük millî birlik ve beraberlik;. misakı millî ve kuvayı milliye ruhu ile atatÜrk'ün önderliğinde kurulan .

atatürk'ün millî birlik ve beraberliği sağlamada gücü,. varlığına” diye başlayan hükme yer vermekle, ülke ve millet bütünlüğünü ifade etmiştir. ve titizlikle koruması gerekli millî birlik ve beraberlik ilkesi,. atatürk'ün hem vatanın kurtuluşunu, hem de inkılâpları doğrudan. Çağdaş bir toplum oluşturmak: atatürk ilke ve inkılaplarının asıl amacı,. atatürk'ün milli birlik ve beraberlik anlayışı, ülke bütünlüğünün korunmasını . milli birlik, beraberlik ve Ülke bütünlüğü. ```millî birlik ve beraberlik ilkesi ```, atatürk milliyetçiliğinin zorunlu bir sonucudur. atatürk'ün en büyük amaçlarından biri de ülkede millî birlik ve beraberliğin sağlanmasıdır. atatürk ilke ve inkılaplarının dayandığı temel esaslar,. bu ilkeleri bir diğerinden ayırırsak, milli birlik ve beraberliği birarada tutan temeli de zayıflatmış oluruz ki, bu da, ülke bütünlüğünün bozulmasından .
atatürk ün vatan sevgisinin sıralanışı, atatürkün milli beraberlik ilkesi, ülke bütünlüğü.. atatürk, milli birlik ve beraberlik ilkesi, cumhuriyet bayramı ve milli birlik ve beraberlik, milli birlik ve beraberlik kısa acıklaması, atatürkün birlik ve beraberlik ile kompozisyon, atatürkün ilke ve inkılapları hakında yazı, atatürkün milli birliği, birlik ve beraberlik ile ilgili resimler, atatürkkün inkılapları ve ilkeleri vikıpedi, atatürkkün ilke ve inkılapları vikipedi, Cancel reply
ATATÜRKÜN MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK, ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜ İLKESİ Hakkında Yorum Yap
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder

Tüm kadın aksesuar fırsatları için tıklayın !


Mesajları Göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Oymalitepe.Net Forum Ana Sayfası -> Oymalitepe.Net Muabbet Salonu - Çay Bahçesi Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

We request you retain the full copyright notice below including the link to www.phpbb.com. This not only gives respect to the large amount of time given freely by the developers but also helps build interest, traffic and use of phpBB 2.0. If you cannot (for good reason) retain the full copyright we request you at least leave in place the Powered by phpBB line, with phpBB linked to www.phpbb.com. If you refuse to include even this then support on our forums may be affected. The phpBB Group : 2002 // --> Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Copyright © 2008 Oymalitepe.Net & Site Kurulumu-Düzenleme: L@ZKaN - kuzeyinoglu - ^^KaRaYeL^^