Anasayfa | Fotograf Albümü |Forumumuz |Downloads | Hesabınız | Ziyaretçi Defteri|İletişim| Radyo

Oymalitepe.Net :: Başlığı Görüntüle - SAHTE HAYATIN GERÇEKLERİ
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   GirişGiriş 

SAHTE HAYATIN GERÇEKLERİ

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Oymalitepe.Net Forum Ana Sayfası -> Oymalitepe.Net Muabbet Salonu - Çay Bahçesi Oymalitepe.Net Muabbet Salonu - Çay Bahçesi
Önceki Başlık :: Sonraki Başlık  
Yazar Mesaj

selamtugba0854

Bağımlı Üye
Bağımlı Üye



Kayıt: Jun 04, 2009
Mesajlar: 75
Nereden: istanbul artvinşavşat memleketim



MesajTarih: 02 Temmuz 2009, Perşembe 09:33:40    Mesaj Konusu: SAHTE HAYATIN GERÇEKLERİ Alıntıyla Cevap Ver

Yarım asırdan beri türk toplumunda çok büyük degişiklikler oldu.örf adetler unutuldu.Gençlik sahip oldugu idealizimi kaybetti.fikirden giyim-kuşama,büyük bir boşluk içersine ve kimlik bunalımına itildi,Şiddet toplumu adeta esir aldı.kap-kaç ,hırsızlık,mala. cana ve tacavüzer bır türlü önlenemiyor.İlk ögretimden liseya şiddet yaygın hale geldi.Bu yüzden birçok cinayet yürekleri dagladı.Çalışıp kazanma yerine köşa dönücülüge ve rüşvete bıraktı. Sevgi saygı yerini kin nefret ve kabalıga bıraktı. zev ön plana çıktı.Gençler arasında en bayagı duygular aşk olarak nitelendirildi.''Toplumda eline fırsat geçen çalıyor.Helali haram,ahlak fazilet unutuldu,gençlik büyük bir kimlik bunalımında diye şikayet ediliyor.Vefa sadece istanbulda bir semt olarak hatırlanacak.örgütlü suçlar artıyor.Saglık başta olmak üzere pek çok konuda,yolsuzluklar bir türlü önlenemiyor.Kötü örnekler toplumda yaygın bir hal aldı.Gençler bundan etkileniyor.Bu yüzden insan gelecege güvenle bakamıyor. Aileler parçalanmaya,sokak çocuklarının artmaya sayısı artmaya,ahlaki yapı lif lif dökülmeye başladı.Medya gençleri şiddete iterken,diger taraftan milli ve manevi degerlerden uzaklaştırdı.Genel kültür adeta genel kültür sıfırlandıistisnalar dikkate alındıgında,şimdi ortaya okumayan okuduğnu anlamayan bir gençlik var.Lisan ve kılık kıyafet yıllardır devam eden laubalilikyuhumuza kadar girdi. malesef bunlar,Türkiyede okuma imkanı bulamayanlar arasında degil ülkenin en gözde ünüversitelerinde okuyan gençlerimiz arasında görülüyor.Problem okumuyan ,okuyamayan insanımızdan degil,okuyanlarımızdan kaynaklanıyor.Her geçen gün egitim ve ögretim seviyesi düşüyor.Bütün bunlar gösteriyorki egitimimizde bir çıkmaz içersinde.şikayet ettigimiz bu konular tüm çıplaklıgıyla gözler önüne seriliyor.bagımlılık yapan maddelerin zararlı sahte hayatın acıları bir bir dile getiriliyor.Gençler,aileler ve yetkililer uyarılıyor.iyilikle kötülük eşit olmaz.Sen,en güzel olan bir tarzda(kötülügü)uzaklaştır;ozaman(görürsünki)seninle onun arasında düşmalık bulunan kimse,sanki sıcak bir dostl(un)oluvermiştir. Ben karamsar birisi degilim,yaşamayı,hayatı çok seven insanları elimden geldigi kadar kırmayan, üzmeyen ve yardımı karşılık beklemeden yapan birisiyim.iyimi kötümü bilemem ama(kendimce iyi)bazen ben çok üzülürüm.asla kibir nedir bilmiyorum bir dilim ekmegimi bütün dostlarımla yemek bana haz verir.Biz büyüklerimizden gördüklerimizi lütfen unutmayalım keşke o zamanki saygılar sevgiler geri gelse.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder

eliferdem

Elmas Üye
Elmas Üye



Kayıt: Sep 06, 2008
Mesajlar: 3901




MesajTarih: 02 Temmuz 2009, Perşembe 14:48:48    Mesaj Konusu: Re: SAHTE HAYATIN GERÇEKLERİ Alıntıyla Cevap Ver

soru soru

alkış

Yan!" diyorum içime!..." Sadece sen yan! " Ve"Dayan!"diyorum gönlüme!..."Herkes mutlu olsun!... Sen dayan!..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder

gursoyt

Altın Üye
Altın Üye



Kayıt: Oct 29, 2008
Mesajlar: 823
Nereden: Ankara



MesajTarih: 02 Temmuz 2009, Perşembe 18:41:32    Mesaj Konusu: Re: SAHTE HAYATIN GERÇEKLERİ Alıntıyla Cevap Ver

İki çiçek bahçesi düşünün, dünyadaki en nadide çiçeklerin ekildiği. Düşünelim ki, iki bahçeye de su ve gübre veriliyor. Bir farkla, bir bahçenin, sürekli bakım gördüğünü, toprağın havalandırıldığını, aradaki yabani ot ve dikenlerin temizlendiğini ama diğerine girilmediğini düşünün. Sizce bir müddet sonra ne olacaktır?

Bahçelerin, çocuklarımızın ve bizlerin bulunduğu toplum, su ve gübrenin maddi değerler, bakım ve temizliğin de eğitim ve ahlak eğitimi olduğunu varsayarsak, sanıyorum ki, selamtugba0854'nın konusundaki neden ortaya çıkacaktır. Maddiyatın herşeyi hallettiğine ve çözebildiğine inananlarımız hızla arttıkça, ahlaki yönden gittikçe kötüye doğru gittiğimizi görmek için çok uzak görüşlü olmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Artık kaç tane aile, çocuklarının evin içinde tepinip, alt kattakileri rahatsız etmesini engelliyor? Kaç aile, çocuklarının terbbiyesizliklerini, öğretmenler tarafından duyduğunda, öğretmeni suçlamaktan öte, kendi çocuğu üzerinde eğitime dikkat ediyor? Kaç kişi, kendi tavırlarının başkalarını rahatsız edip etmediğine dikkat ediyor? Kaç kişi kazancının dürüst ve adil olarak edinilmesi gerektiğine inanıyor? Sorulardaki olumsuz sayılar arttıkça, toplumda da o denli geriye gidiş olacaktır. Maddenin kanunu böyle der.

Dileklerinize katılıyorum hocam. Ben de özledim güzel günleri. Şurası bir gerçek ki, yeniden iyiye gitmek için, bir kısayol maalesef yok. Uzun ve sabırlı bir çalışma gerekiyor.

Saygılarımla. kırmızı gül

Tuğrul GÜRSOY
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger

selamtugba0854

Bağımlı Üye
Bağımlı Üye



Kayıt: Jun 04, 2009
Mesajlar: 75
Nereden: istanbul artvinşavşat memleketim



MesajTarih: 02 Temmuz 2009, Perşembe 20:04:23    Mesaj Konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben gerçekten tugrul beye canı gönülden teşşekür ediyorum. Her okudugu yazıyı içtenlikle cevaplıyor. eleştirelerimizi iyi veya kötü,nasıl olursa lütfen yapalım ki daha çok yazılar konular çıkar ortaya.okumak için okumayalım.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder

Bir_Beyaz_Mendil

Altın Üye
Altın Üye



Kayıt: Oct 07, 2008
Mesajlar: 509
Nereden: samsun



MesajTarih: 02 Temmuz 2009, Perşembe 21:49:39    Mesaj Konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yalan üzerine kurulan siyaset ülkemizde prim yaptığı sürece ahlaki çöküntü kaçınılmaz olacaktır…
Sistem bütün değer yargılarımızı yok etti,milletimizi tamamen tepkisiz bir toplum haline getirdi…Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetiyle birilerinden medet uman (kusura bakılmasın) birer zavallı ne yazıkki sözde vatan sever kişiler haline geldik …Birileri çıksın bu kötü gidişatı durdursun bekleniliyor…Oysa bu sistemde katılımcılık birinci unsur olmalı, her bir birey elini taşın altına sokmalıdır..

Her birimiz hiç olmazsa kendimize uygun dernek,lokal, siyasi parti vs sivil toplum örgütlerinde aktif olarak görev alabilmeli aktivitelere katılabilmeliyiz…Kendi çapımızda söz sahibi olabilmeli yöneticileri tetikleyebilmeli ve meydanı yalan makinelerine bırakmama adına çaba sarfetmeliyiz, yoksa çok daha ahla ufla bir kurtarıcının gelmesini bekleriz…Konu çok önemli fikirleriniz çok güzeldi… alkış

Çok teşekkürler sevgili Selamtugba0854 ve değerli Tuğrul bey hocam ... kırmızı gül kırmızı gül Saygılar...

Gün biter gülüşün kalır bende...---->^^KaRaYeL^^
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder

ZaKDaRiZa

Mareşal
<b>Mareşal</b>



Kayıt: Feb 15, 2008
Mesajlar: 1527
Nereden: Trabzon



MesajTarih: 04 Temmuz 2009, Cumartesi 07:34:53    Mesaj Konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben bu yazinin ve yorumlarin her cumlesine,kelimesine ve hecesine sonuna kadar katiliyorum. Allahkorkusu azalan toplumlarda butun kotuluklerin olacagi kacinilmazdir.

Cok guzel bir misal vermek istiyorum. Mudurumuz degismis bir cok kisiler ayrilmis yer degistirilmis ,herkesi bri korku almisti. Bir tane muhendisimiz hic tereddut etmiyordu. gayet normal ve saglamdi. Cok sasirmistim. Bir gun kendine sordum herkes tedirgin sen cok rahatsin dedim. Bunun siirrini ogrenebilirmiyim. bana cevabi ne oldi dersiniz,

Dolarin uzerine ne yazar dedi. Allaha guveniyoruz yazar dedim. Mesele orda dedi. Allaha guveniyorum. Burasi olmasa baska yer vardir. Simdi allahi bilmek cok onemli. Sonrasi gelir. En onemli korku allah korkusudur. O varsa sistem tamamdir.

islam muntazam bir anayasadir. Ama unutmayin islam diyorum muslumanlar demiyorum. Cunku isim olarak musluman o kadar varki. islami bile lekelediler.

yazi ve yorumlar superdi ellerinize saglik. Keske birbirimizin hakkina saygi gosterip, hakkimizi helaldan arasak. Allah dogruluktan ve dogru yoldan ayirmasin. hatalarimizi gorebilenlerden eylesin. Amin..

ZaKDaRiZa Ben insanlari beni sevsinler diye sevmedim <br> <br>
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger

gursoyt

Altın Üye
Altın Üye



Kayıt: Oct 29, 2008
Mesajlar: 823
Nereden: Ankara



MesajTarih: 04 Temmuz 2009, Cumartesi 08:49:16    Mesaj Konusu: Re: SAHTE HAYATIN GERÇEKLERİ Alıntıyla Cevap Ver

Halil Bey'in de açıkça belirttiği gibi, olay Allah'a inanıp, sadece ve sadece O'ndan çekinerek, O'na beğendirmek için eylemleri yapmakta. O zaman, Ali Osman Bey'in de söylediği gibi, haksızlıkların yolsuzlukların üzerine gidilebilir. Mâide Sûresi, 44. Ayet'te der ki:

44. Şüphesiz Tevrat'ı biz indirdik. İçinde bir hidayet, bir nur vardır. (Allah'a) teslim olmuş nebiler onunla yahudilere hüküm verirlerdi. Kendilerini Rabb'e adamış kimseler ile âlimler de öylece hükmederlerdi. Çünkü bunlar Allah'ın kitabını korumakla görevlendirilmişlerdi. Onlar Tevrat'ın hak olduğuna da şahit idiler. Şu halde siz de insanlardan korkmayın, benden korkun ve âyetlerimi az bir karşılığa değişmeyin. Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir.


Allah'a inanan, O'nun her yerde her daim, olanlardan haberdar olduğunu bilen bir kişi, nasıl olur da, kapalı kapılar ardında, kimsenin onu görmediğinden emin olarak, yolsuzluk, ahlaksızlık ve zâlimlik yapabilir? Toplumumuzun dindar olma görüntüsü altında, Allah'tan uzaklaşıyor olmasından korkarım. Başka bir izahı olduğunu sanmıyorum.

Saygılarımla

Tuğrul GÜRSOY
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger

Tüm kadın aksesuar fırsatları için tıklayın !


Mesajları Göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Oymalitepe.Net Forum Ana Sayfası -> Oymalitepe.Net Muabbet Salonu - Çay Bahçesi Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

We request you retain the full copyright notice below including the link to www.phpbb.com. This not only gives respect to the large amount of time given freely by the developers but also helps build interest, traffic and use of phpBB 2.0. If you cannot (for good reason) retain the full copyright we request you at least leave in place the Powered by phpBB line, with phpBB linked to www.phpbb.com. If you refuse to include even this then support on our forums may be affected. The phpBB Group : 2002 // --> Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Copyright © 2008 Oymalitepe.Net & Site Kurulumu-Düzenleme: L@ZKaN - kuzeyinoglu - ^^KaRaYeL^^