Anasayfa | Fotograf Albümü |Forumumuz |Downloads | Hesabınız | Ziyaretçi Defteri|İletişim| Radyo

Oymalitepe.Net :: Başlığı Görüntüle - EGOLAR TATMİN OLSUN TAKIMLAR UÇUŞSUN
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   GirişGiriş 

EGOLAR TATMİN OLSUN TAKIMLAR UÇUŞSUN

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Oymalitepe.Net Forum Ana Sayfası -> Oymalitepe.Net Muabbet Salonu - Çay Bahçesi Oymalitepe.Net Muabbet Salonu - Çay Bahçesi
Önceki Başlık :: Sonraki Başlık  
Yazar Mesaj

Bir_Beyaz_Mendil

Altın Üye
Altın Üye



Kayıt: Oct 07, 2008
Mesajlar: 509
Nereden: samsun



MesajTarih: 20 Haziran 2009, Cumartesi 18:46:06    Mesaj Konusu: EGOLAR TATMİN OLSUN TAKIMLAR UÇUŞSUN Alıntıyla Cevap Ver

Egolar tatmin olsun, takımlar uçuşsunnnnn


Dün, bizimki dahil gazetelerde bir haber vardı. Çorum Valisi, karşısına kot pantolon ve top sakalıyla çıkan Jeoloji mühendisini “Türk Milleti” adına azarlayıp kovmuş.

“Kot pantollu, sakallı bir şekilde bu heyetin karşısına çıkamazsınız kardeşim. Bu Türk milleti adına ayıptır” demiş.

Vali Bey BENİM adıma konuşmuş yani. Her gün giydiğim kot pantolona ve her gün öpüp kokladığım top sakala karşı (zira benimkinde de var) korumuş beni!

Sevgili Valim, ne kadar iyisiniz! Ne kadar düşüncelisiniz! Beni kendimden bile korumuşsunuz!

Böyle lafları ne zaman duysam hep Orhan Veli’nin şu dizeleri geliyor aklıma:

“Neler yapmadık bu vatan için

Kimimiz öldük kimimiz nutuk söyledik”

Kimimiz de memur azarladık. Hep ne için? Vatan içiiiin! Millet içiiiin!

Madem Türk milleti adına konuşuluyor, Türk Milletinin bir ferdi olarak vekilliğimi üstlenen sayın Vali Beye şöyle diyeyim:

Kot pantolon ve top sakalı ayıp bulmuyorum. İnsanlar karşıma istedikleri kıyafetlerle çıkabilirler. Hiç önemli değil. Yeter ki temiz olsunlar. Ter, sigara ve başka şeyler kokmasınlar. İnanın umurumda değil. İşini iyi yapıyor, söyleyecek de bir lafı varsa isterse şortla çıksın.

Benim esas ayıpladığım bu değil. Hani kendinizi “vekilim” ilan etmişsiniz ya.. Bilmek istersiniz diye düşünüyorum.

Benim esas ayıpladığım BENİM VERGİMLE GEÇİNEN bir devlet memurunun sırf egosu tatmin olsun diye, sırf genlerine kadar işlemiş memur ruhu rahatlasın diye, sırf üzüm yemek yerine bağcı dövme arzuları kabardı diye YİNE BENİM VERGİMLE GEÇİNEN bir başka devlet memurunu son derece tırıvırı bir nedenle, üstelik de BENİM adıma yaptığını iddia ederek azarlaması, kürsüden indirmesi, küçük düşürmesi ve vazifesini yapmasına engel olmasıdır. Muhtemelen o koca salonda hakikaten çalışan da bir tek o jeoloji mühendisidir.

Memlekette kim ne zaman çalışıyor ben zaten anlamakta güçlük çekiyorum. Başbakan, her gün bir yere gidiyor, bakıyorum her seferinde en az yüz kişi karşılıyor. Başbakanı yüz kişi karşılıyorsa ki bu ufak bir ilçenin neredeyse tüm memurları demek oluyor, bakanı da her halde yine bir yetmiş kişi karşılıyordur. Bunun müsteşarı var, hanımefendisi var, müfettişi var, valisi var.. Birileri sürekli bir yere gidiyor, birileri de sürekli o birilerini, önler ilikli, boyun bükük, vücut hafif öne eğik, elin biri nedense hep düğmede olmak suretiyle karşılıyor.

Ne zaman çalışıyorsunuz o vakit? Çalışmadan anlaşılan heyet karşılama, heyet uğurlama mıdır? Arada bir de kot pantolonlu diye bir alt kademe memurunu azarlamak mı?

Çetin Altan’ın bir “kabuk devlet” tanımı vardır. İçi boş, şekil şemalden başka bir şeye kafa yormayan, yapılan işe bakmak yerine yapay bir itibara önem veren, evet efendim, sepet efendim diyerek ve dedirterek koca bir meslek hayatı geçirilen bir devlet. Çetin Bey 80 yaşında ve bunun değişeceğinden umutlu ama ben değilim.

Daha önce “kabuk devlet” dendiğinde gözümün önüne manasızca yer fıstığı kabuğu falan gelirdi. Bu son hikayeden sonra imaj oturdu. Havada uçan içi boş bir takım elbise geliyor artık aklıma. (Yoksa TC’deki “T” takım elbise mi demekti?)


Mutlu Tönbekici
Köşe yazısından
Alıntı:

NOT:Konuyla ilgili videoyu aşağıda linkten izleyebilirsiniz...
http://www.cafesiyaset.com/haber/20090619/Vali-kot-ve-top-sakalli-memuru-azarladi.php

Gün biter gülüşün kalır bende...---->^^KaRaYeL^^
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder

zafersoy

Platinyum Üye
Platinyum Üye



Kayıt: Oct 30, 2008
Mesajlar: 2039
Nereden: TRABZON



MesajTarih: 20 Haziran 2009, Cumartesi 22:45:41    Mesaj Konusu: Re: EGOLAR TATMİN OLSUN TAKIMLAR UÇUŞSUN Alıntıyla Cevap Ver

bizim insanımızın şekil,kılık kıyafet ile ilgili önyargısını halen anlamış değilim.bir insana giydiği kıyafetten dolayı kulp takmak heralde sadece türk milletine özgü bir şey olsa gerek.
ağzında pipo top sakal = entel
ayakkabısının topuğuna basmış =kro
başınada türban olan =gerici
takım elbiseli = saygın
mini etekli = sosyete
ve daha birçoğunu ekleyerek listeyi uzatabiliriz..önemli olan kişinin giydiği kıyafet veya göründüğü şekil değil!!önemli olan insanın insan olduğu için başka bir insana değer vermesidir..valilik hizmetini yapan o zat o davranışıyla sadece kendini küçültmüş ve saygın bir makama zarar vermiş.
benim adımada konuşmadığı aşikar.o gerçekten sadece kendi egosunu tatmin etmiş..

değerli aliosman abi konuyu bizimlede paylaşarak önyargı ile ilgili birşeyler yazmamı sağladığın için sana,,,duyarlılık göstererek olayı köşe yazısı olarak anlatan mutlu tönbekiciye teşekkürler alkış

<div>Ayağın kırıldı diye üzülme. Allah sana belki kanat verecek. <br>Kuyu dibinde kaldın diye kırılma belki oradan bile bir kapı açılır. <br>Yusuf kuyudan sultan oldu.."</div><br>
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder

gursoyt

Altın Üye
Altın Üye



Kayıt: Oct 29, 2008
Mesajlar: 823
Nereden: Ankara



MesajTarih: 22 Haziran 2009, Pazartesi 11:09:46    Mesaj Konusu: Re: EGOLAR TATMİN OLSUN TAKIMLAR UÇUŞSUN Alıntıyla Cevap Ver

Bir sakat zihniyetimiz var ki, ne desem boş. Halâ, insanın, devletten daha önemli olduğunu, devletin ancak insana hizmet için var olduğunu anlamaktan uzak, köhnemiş, demode, garip adamlarca yönetildiğimiz gerçeği, beni o denli rahatsız ediyor ki. Hala kendisine eziyet eden, hakaret edip aşağılayanları, başının üstünde tutan halkımız, bunlara prim verdikçe, yapacak da hiçbir şey yok. Allah'tan en kısa sürede, idrak gözlerinin açılmasını diliyorum.

Özet olarak şunu söyleyebilirim ki, o tip insanlar devletin yöneticisi olabilirler belki ama, benim yöneticim değillerdir, asla da olamazlar.

Paylaşımınız ve yorumlarınız için çok teşekkürler bir_beyaz_mendil ve zafersoy. kırmızı gül

Tuğrul GÜRSOY
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger

eliferdem

Elmas Üye
Elmas Üye



Kayıt: Sep 06, 2008
Mesajlar: 3901




MesajTarih: 22 Haziran 2009, Pazartesi 12:47:21    Mesaj Konusu: Re: EGOLAR TATMİN OLSUN TAKIMLAR UÇUŞSUN Alıntıyla Cevap Ver

paylaşım için teşekkürler (:

Yan!" diyorum içime!..." Sadece sen yan! " Ve"Dayan!"diyorum gönlüme!..."Herkes mutlu olsun!... Sen dayan!..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder

Bir_Beyaz_Mendil

Altın Üye
Altın Üye



Kayıt: Oct 07, 2008
Mesajlar: 509
Nereden: samsun



MesajTarih: 22 Haziran 2009, Pazartesi 18:05:58    Mesaj Konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yorumlarınız ve düşünceleriniz için asıl ben teşekkür ederim... kırmızı gül kırmızı gül kırmızı gül
"ZAFER,TUĞRUL BEY HOCAM ve ELİF" alkış alkış alkış

Gün biter gülüşün kalır bende...---->^^KaRaYeL^^
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder

nesli

Platinyum Üye
Platinyum Üye



Kayıt: Sep 20, 2008
Mesajlar: 1498
Nereden: İstanbul



MesajTarih: 25 Haziran 2009, Perşembe 00:49:47    Mesaj Konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"Eğer bir kural varsa, uyulmalı" taraftarıyım. Memurların kılık kıyafetleri ilgili kanunda belirtilidir. Tüm memurlar bunu bilirler ve bilmek zorundadırlar. Bilerek aykırı davranmak hoş değil, yalnız valinin uyarı şekli de hoş değil. Aslında burada yanlış kişilerde değil, insanları belli kalıba sokmaya yönelik sistemde. Bu olaydaki kişiler sadece sistemin mağdurları. Bir memur belirlenmiş bir kurala tepki olarak, doğru bulmadığını ve özgürce hareket edebilmeyi istediğini göstermeye çalışmış, vali de kalıplaşmış düzene ayak uydurma mantığıyla, sorumluluk düşüncesiyle kendi üslubunca uyarmış.

Haklı ya da haksız çok da net değil...!

Teşekkürler Bir_Beyaz_Mendil

.......Rüzgar gibi geçti hayatımdan, adı ^^KaRaYeL^^ olan.......
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder

gursoyt

Altın Üye
Altın Üye



Kayıt: Oct 29, 2008
Mesajlar: 823
Nereden: Ankara



MesajTarih: 25 Haziran 2009, Perşembe 09:00:02    Mesaj Konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nesli demiş ki:
"Eğer bir kural varsa, uyulmalı" taraftarıyım. Memurların kılık kıyafetleri ilgili kanunda belirtilidir. Tüm memurlar bunu bilirler ve bilmek zorundadırlar.
...

Kesinlikle katılıyorum nesli. Ben heyet önüne çıkan mühendisin, devlet memuru olmadığını varsaymıştım. Dikkatle okuyunca gördüm ki, bu açık verilmemiş. Dolayısıyla, önyargıyla yorum yapmışım. Herkesten özür diliyorum. Yorumu iki olasılığı da göze alarak yapmam gerekirdi.

Eğer mühendis, devlet memuru değilse, önceki yorumu aynen yapardım; ama eğer devlet memuruysa, kılık kıyafet kanununun gerektirdiği gibi, giyinip, sakalını kesmek zorunda olacağından, ancak valinin, nezakete uymayan, davranış üslubunu eleştirebilirdim.

Uyarınız için çok teşekkürler. kırmızı gül

Tuğrul GÜRSOY
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger

Tüm kadın aksesuar fırsatları için tıklayın !


Mesajları Göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Oymalitepe.Net Forum Ana Sayfası -> Oymalitepe.Net Muabbet Salonu - Çay Bahçesi Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

We request you retain the full copyright notice below including the link to www.phpbb.com. This not only gives respect to the large amount of time given freely by the developers but also helps build interest, traffic and use of phpBB 2.0. If you cannot (for good reason) retain the full copyright we request you at least leave in place the Powered by phpBB line, with phpBB linked to www.phpbb.com. If you refuse to include even this then support on our forums may be affected. The phpBB Group : 2002 // --> Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Copyright © 2008 Oymalitepe.Net & Site Kurulumu-Düzenleme: L@ZKaN - kuzeyinoglu - ^^KaRaYeL^^