Anasayfa | Fotograf Albümü |Forumumuz |Downloads | Hesabınız | Ziyaretçi Defteri|İletişim| Radyo

Oymalitepe.Net :: Başlığı Görüntüle - Zigana sehitleri Unutulmadi
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   GirişGiriş 

Zigana sehitleri Unutulmadi

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Oymalitepe.Net Forum Ana Sayfası -> Trabzon Gündemi Trabzon Gündemi
Önceki Başlık :: Sonraki Başlık  
Yazar Mesaj

ZaKDaRiZa

Mareşal
<b>Mareşal</b>



Kayıt: Feb 15, 2008
Mesajlar: 1527
Nereden: Trabzon



MesajTarih: 24 Ocak 2010, Pazar 18:40:46    Mesaj Konusu: Zigana sehitleri Unutulmadi Alıntıyla Cevap Ver

Okutan'dan Trabzon'a mesaj



Vali Okutan, geçtiğimiz Ocak ayında meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybeden 10 dağcıyı unutmadı

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan görev yaptığı Trabzon Valiliği sırasında Gümüşhane'nin Torul İlçesi'ne bağlı Zigara Dağında geçtiğimiz Ocak ayında meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybeden 10 dağcıyı unutmadı. Vali Okutan, yapılacak olan anma programına yoğun işleri dolayısıyla katılamayacağını belirterek bir mesaj yayınladı.


Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan geçtiğimiz yıl Zigana Dağında zirve tırmanışı sırasında yaşanan çığ felaketi sebebiyle hayatını kaybeden TEDAK üyesi dağcılar ile ilgili düzenlenecek olan anma programına yoğun mesaisi nedeniyle katılamayacağı için bir mesaj gönderdi.


Vali Nuri Okutan, TEDAK Kulüp Başkanı Ali Melih Tankutay'a gönderdiği mesajında; "Trabzon'da görev yaptığım süre zarfında doğa sporlarını tanıtmak ve ilimizde var olan potansiyeli harekete geçirmek için büyük bir çaba sarfettim. Bu konuda ilk günden itibaren bana en büyük destek ve moral; her biri farklı alanlarda uzman olan ve doğa sporlarını tanıtmak için bir araya gelmiş Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübünden gelmiş. Bazı etkinliklere de iştirak etmiştim.25 Ocak 2009 günü de birlikte olmak üzere sözleştiğim ancak Başbakanımız Sayın Recep Tayyip EDOĞAN' ın bölgemize olan ziyareti dolayısıyla kendilerine iştirak edemediğim, Trabzon' u hem yaşama hem de yaşatma çabası içerisinde ve her biri hayat dolu olan on can dostumun çığ altında kaldığı haberi şahsıma ulaştığında acı gönlüme düşmüştü.Elim faciada hayatını kaybeden on can dostun anısına tertiplemiş olduğunuz Anma Programı için göndermiş olduğunuz nazik davetiniz şahsıma ulaştığında o günleri yeniden yaşadım. Anma Programında aranızda olmayı can-ı gönülden arzu ederdim. Ancak aynı tarihlerde daha önceden planlanmış programlarımız dolayısıyla aranızda bulunamayacak olmanın hüznünü yaşıyorum. 25 Ocak 2009 tarihinde aramızdan ayrılan bu on can dostu rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şâd olsun. Elim faciadan kurtulup hayatta kalanlara sağlık ve mutluluklar diliyor, sizin şahsınızda Trabzonlu hemşerilerime selam ve saygılar sunuyorum" dedi.

Kaynak:Haber61 net

ZaKDaRiZa Ben insanlari beni sevsinler diye sevmedim <br> <br>
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger

ZaKDaRiZa

Mareşal
<b>Mareşal</b>



Kayıt: Feb 15, 2008
Mesajlar: 1527
Nereden: Trabzon



MesajTarih: 24 Ocak 2010, Pazar 18:44:33    Mesaj Konusu: Zigana'da ölen 10 dagcı anıldı Alıntıyla Cevap Ver

Zigana'da ölen 10 dagcı anıldı



Zigana Dağı'nda geçen yıl 25 Ocakta çığ düşmesi sonucu yaşamını yitiren 10 dağcı için Trabzon'da anma töreni düzenlendi.

Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda geçen yıl 25 Ocakta çığ düşmesi sonucu yaşamını yitiren 10 dağcı için Trabzon'da anma töreni düzenlendi.


Türkiye Dağcılık Federasyonunca organize edilen anma yürüyüşüne, çığda ölen dağcıların yakınlarının yanı sıra Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür ile 36 ilden 136 dağcı katıldı.


Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası önünde toplanan grup, Türk bayrağı ve ''Kalbimizdesiniz' yazılı pankart eşliğinde Atatürk Alanı'ndaki Meydan Parkı'na kadar yürüdü.


Atatürk Anıtı'na Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ve Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) Başkanı Melih Tankutay tarafından çelenk konuldu. Saygı duruşunun ardından Trabzon Belediyesi bando takımı eşliğinde İstiklal Marşı okundu.


Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Karaca, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl 25 Ocakta bir grup doğaseverin hafta sonları yaptıkları mutat yürüyüşlerden birini gerçekleştirdikleri sırada beklenmedik, umulmadık bir yerde çığ felaketinde yaşamlarını yitirdiklerini hatırlattı.


Zigana'da hayatlarını kaybeden dağcıları anmak için federasyon olarak bu yıl eğitim faaliyetlerinden birini Zigana Dağı'nda yapmaya karar verdiklerini ifade eden Karaca, ''Yapılacak anma törenlerine ve anıtların açılışına katılacağız. Acımız çok büyük. Aradan 1 yıl geçti, yakınlarının çektiği açıyı çok iyi anlıyoruz. Dağcılarımızı anmak için 36 ilden dağcılarımız buraya geldi. Onlara çok teşekkür ediyorum'' dedi.


Karaca, kendilerine düşen görevin bu ülkeye hizmet verenleri unutturmamak olduğunu vurgulayarak, ''Bu arkadaşlarımız gerçekten Trabzon'a, ülkemize hizmet veriyorlardı. Trabzon'un dağını, taşını, gölünü, obasını tanıtmaya gayret ediyorlardı. Yoksa onların hiçbir tanesinin başka şeylere ihtiyacı yoktu'' diye konuştu.


Konuşmaların ardından Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da katıldığı etkinlik, dağcıların anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

-''ÖLENLERİN HEPSİ KIZIMIZ, ARKADAŞIMIZ, KARDEŞİMİZDİ''-

Anma törenine katılan ölen dağcılardan Özlem Timurcuoğlu'nun babası Türker Timurcuoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine gözyaşları arasında kızının yokluğuna alışmanın çok zor olduğunu belirterek, ''İçimiz acıyor, Özlem'i unutmak mümkün değil. Hepimizin içi ateş gibi yanıyor. Ciğerlerimizin bir parçası koptu. Ölenlerin hepsi kızımız, arkadaşımız, kardeşimizdi'' dedi.


Ölen dağcılardan Hasan Ali İsaoğlu'nun yeğeni Halit İsaoğlu ise ölen dağcıların hepsini rahmetle andıklarını ifade ederek, ''Hepsi bizim şehitlerimiz. Amcamızı biz bir gün dahi unutmadık, yerleri cennet olsun. Allah böyle acıyı tekrar bu camiaya yaşatmasın'' diye konuştu.
Yürüyüşe katılan Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) Başkanı Sabri Aslışen ise etkinliğe dağcıların acısını paylaşmak amacıyla katıldıklarını anlatarak, ''Dağcı dostlarımızı anmak amacıyla buradayız. İnşallah böyle bir elim kaza bir daha yaşanmaz. Bütün dağcılık camiasının başı sağ olsun'' dedi.


Anma törenine katılan dağcılar, daha sonra araçlarla Zigana Dağı'na hareket etti.


Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda geçen yıl 25 Ocak'ta yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 kişi, çığ altında kalmıştı. Olayda Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsaoğlu, Dursun İnan ve Hüsniye Sarıbıyık, hayatını kaybetmişti.


Kaynak:haber61.net

ZaKDaRiZa Ben insanlari beni sevsinler diye sevmedim <br> <br>
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger

RaMLe

Altın Üye
Altın Üye



Kayıt: Feb 17, 2008
Mesajlar: 948
Nereden: Almanya



MesajTarih: 30 Ocak 2010, Cumartesi 23:01:29    Mesaj Konusu: Re: Zigana'da ölen 10 dagcı anıldı Alıntıyla Cevap Ver

Zigana sehitlerimizi rahmetle aniyoruz KaRaYeL ´imizi hic unutmayacagiz o kalbimizde hep yasiyacak...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder

Tüm kadın aksesuar fırsatları için tıklayın !


Mesajları Göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Oymalitepe.Net Forum Ana Sayfası -> Trabzon Gündemi Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

We request you retain the full copyright notice below including the link to www.phpbb.com. This not only gives respect to the large amount of time given freely by the developers but also helps build interest, traffic and use of phpBB 2.0. If you cannot (for good reason) retain the full copyright we request you at least leave in place the Powered by phpBB line, with phpBB linked to www.phpbb.com. If you refuse to include even this then support on our forums may be affected. The phpBB Group : 2002 // --> Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Copyright © 2008 Oymalitepe.Net & Site Kurulumu-Düzenleme: L@ZKaN - kuzeyinoglu - ^^KaRaYeL^^